VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Miliardari ruși influenți implicați în racolarea militarilor în războiul din Ucraina

Miliardari ruși influenți, printre care cunoscutul oligarh Oleg Deripaska, sunt implicați activ în racolarea tinerilor ruși în războiul din Ucraina, scrie moscowtimes.ru, ce face referire la alți miliardari precum Leonid Mihelson, Serghei Gordeev și Mihail Guțeriev.

Potrivit publicației ruse, oamenii de afaceri îi racolează inițial pe viitori mercenari în structurile lor, după care încheie un contract cu Ministerul rus al Apărării.

Publicația descrie o schemă similară folosind exemplul lui Igor Sergienko, un luptător al batalionului de voluntari Sokol. Salariul său este format din două părți: 200.000 de ruble pe lună îi sunt plătite de către Ministerul Apărării în baza unui contract, alte 100.000 sunt plătite de o anumită „companie de complex militar-industrial” care l-a angajat. Numerele de telefon pentru înregistrarea în unitate aparțin companiei ”Rusal Management”.

Reprezentanții Rusal au declarat că nu au legătură cu activitatea structurilor de voluntariat și nu știu nimic despre utilizarea numerelor lor de telefon de către terți. Fondatorul Rusal, Oleg Deripaska, se află sub sancțiuni occidentale, dar compania sa este scutită de restricții, după ce și-a redus pachetul de acțiuni în companie la un nivel de control.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.