VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mii de bărbați arestați la protestele anti-mobilizare din Moscova au primit ordin de încorporare direct în secția de poliție

Mii de bărbați din Rusia au primit ordin de mobilizare, iar ONG-urile care îi ajută pe recruți sunt suprasaturate cu solicitări din partea acestora. O femeie din Moscova, care a fost arestată împreună cu soțul ei la protestul anti-mobilizare din capitala Rusiei, a declarat pentru The Moscow Times că bărbații reținuți la protest au primit ordin de mobilizare în timp ce se aflau la secția de poliție.

„Era un ofițer de la serviciul de recrutare care le dădea bărbaților reținuți ordinul (de mobilizare – n.r.)”, a declarat femeia pentru The Moscow Times.

„Când primul bărbat a fost chemat într-o cameră separată, nu am înțeles ce se întâmplă, dar când a ieșit cu un bilet (de mobilizare – n.r.), am început să plângem”, a mai spus ea.

Potrivit OVD-Info, un grup de monitorizare a protestelor din Rusia, bărbații reținuți pentru că au protestat împotriva războiului au primit ordine de mobilizare la cel puțin 15 secții de poliție din Moscova.

„Au existat cazuri de presiune psihologică. În multe situații, ordinele au fost înmânate de oameni în civil, fără niciun semn de identificare”, a declarat Eva Levenber, reprezentantă a OVD-Info. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că înmânarea ordinelor de mobilizare în sediul secțiilor de polișție „nu este împotriva legii”.

Jurnalistul rus Artiom Krieger, reținut și el în timp ce se afla pe teren la protestele din Moscova, a spus că a primit o notificare că trebuie să se prezinte la un centru de recrutare.

„Au fost mai mult de zece bărbați la secția de poliție, care au primit astfel de hârtii”, a declarat el pentru The Moscow Times, în timp ce se afla în duba poliției, pentru a fi dus la audieri la tribunal.

„Sunt student și am scutire militară. Sper că o se termine cu bine.” Pe lângă aceasta, apar informații privind recrutarea unor bărbați care nu au făcut armata, deși ordinul de mobilizare parțială semnat de Putin prevede mobilizarea doar a rezerviștilor, care au experiență militară. 

Un bărbat din orașul Ulan-Ude, din Siberia, tată a cinci copii și fără serviciul militar satisfăcut, a fost contactat de autorități, a declarat soția acestuia, Ianina Nimaeva. „Autoritățile locale l-au sunat ieri pe soțul meu și l-au întrebat unde se află. Am fost șocați și ne-am închis telefoanele.

Joi dimineață, au mers la apartamentul unde suntem înregistrați să verifice dacă este acolo. Încercăm să contactăm asociații pentru drepturile omului”, a spus ea, potrivit The Moscow Times.  

Potrivit legii din Rusia, ordinul de mobilizare trebuie înmânat persoanei vizate, care trebuie să semneze că a primit biletul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.