VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mihai Popșoi: Slovacia reprezintă o sursă de motivație puternică pentru R. Moldova în parcursul nostru european

„Douăzeci de ani ai Slovaciei în Uniunea Europeană, împreună cu progresul și dezvoltarea sa în toată această perioadă, reprezintă o sursă de motivație puternică pentru țara noastră în parcursul nostru european”. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, în cadrul unei conferințe comune la Bratislava cu omologul său slovac, Juraj Blanár.

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a subliniat că R. Moldova așteptă cu nerăbdare prima conferință interguvernamentală dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, care va marca lansarea oficială a negocierilor de aderare.

„Ne bazăm pe sprijinul continuu al Slovaciei pe parcursul acestui proces de integrare,” a mai declarat Popșoi.

Ministrul afacerilor externe și europene al Republicii Slovace, Juraj Blanár, a declarat țara noastră poate miza pe susținerea țării sale în procesul de transformare și aderare a Republicii Moldova la marea familie europeană. 

„Vizita de lucru în Bratislava marchează o etapă semnificativă în dialogul și colaborarea dintre Republica Moldova și Slovacia. Am apreciat deschiderea și substanța discuțiilor noastre, menite să stimuleze și mai mult agenda noastră bilaterală, în special în această perioadă complicată pentru securitatea regională. Cu Juraj Blanár am făcut un schimb de opinii și despre cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale și regionale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite și Consiliul Europei. Sprijinul nostru reciproc pentru candidații din aceste forumuri reflectă angajamentul nostru comun de a promova pacea, democrația și drepturile omului pe scena mondială”, a menționat ministrul.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.