VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mesaj sensibil. Papa Francisc: Femeile știu să deschidă orizonturi vaste, așa că merită aplauze

Capul Bisericii Catolice, Papa Francisc, a transmis un mesaj emoționant în contextul Zilei Internaționale a Femeii. Suveranul Pontif a declarat că dacă femeile s-ar putea bucura de o egalitate deplină de șanse, ele ar putea contribui substanțial la schimbarea pentru o lume a păcii, a incluziunii și a solidarității. De 8 martie, din Piața ”Sfântul Petru” din Roma, Papa Francisc a cerut mulțimii ”aplauze pentru toate femeile, pentru că ele merită”.

Totodată, Suveranul Pontif a condamnat violența și prejudecățile împotriva femeilor și a declarat că acordarea de salarii și șanse egale ar putea contribui la crearea unei lumi mai pașnice și mai durabile.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Papa Francisc a scris și într-o prefață a unei cărți intitulată „Mai multe femei în conducere pentru o lume mai bună” și publicată de site-ul Vatican News.

”Gândirea femeilor este diferită de cea a bărbaților. Sunt mai atente la protejarea mediului, privirea nu este îndreptată spre trecut, ci spre viitor. Femeile știu că nasc în durere pentru a obține o mare bucurie: să dea viață și să deschidă orizonturi vaste, noi. De aceea femeile își doresc pace, mereu”, a subliniat Suveranul Pontif.

Papa Francisc și anterior a condamnat discriminarea femeilor, însă, la fel ca predecesorii săi, a exclus existența unui cler feminin, lucru care contravine învățăturii lui Iisus Hristos.

Citește și: 8 martie – Ziua Internațională a Femeii. Date statistice și scurtă istorie 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.