VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alexandru Flenchea: Tiraspolul nu mai poate conta pe sprijinul de cândva al Moscovei

În ultimul an, regiunea transnistreană a intrat într-o altă realitate. Tiraspolul nu mai poate conta pe sprijinul oferit cândva de Federația Rusă și a devenit acum mult mai dependent de Republica Moldova și Ucraina. Declarația a fost făcută de șeful Delegației Chișinăului în Comisia Unificată de Control, Alexandru Flenchea.

Fostul vicepremier pentru Reintegrare a declarat la un post TV că discuţiile dintre Chişinău şi Tiraspol au intrat într-o nouă etapă și că acestea s-au fortificat în ultimul an, iar despre recentele declarații ale Moscovei, precum că în regiunea transnistreană ar urma să aibă loc destabilizări, Alexandru Flenchea susține că scopul lor este de a dezinforma și că pericole reale nu există.

”Nici din punct de vedere militar nu avem de ce să ne facem griji. Există soldați și muniții rusești în regiune, inclusiv o cantitate foarte mare expirată, care prezintă o amenințare la adresa securității noastre, însă acel depozit nu trebuie privit acum ca o amenințate de război”, a declarat șeful Delegației Chișinăului în CUC. Alexandru Flenchea a mai precizat că Moldova nu prezintă un interes pentru Federația Rusă și nu poate fi o țintă de război. ”Moldova este vizată, dacă nu în planurile, cel puțin în ambițiile lui Putin. Putin, în politica lui externă, are în subconștient harta Uniunii Sovietice și parte a acestei imagini a lumii, Moldova este un element. Dar ar fi greșit să spunem că următoarea țintă este Moldova”, a mai adăugat fostul vicepremier pentru Reintegrare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.