VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Membrul CSP, Olesea Vîrlan, și-a dat demisia, la cinci zile după anularea concursului pentru șefia Procuraturii Generale

Olesea Vîrlan, cea care a regretat „scurgerea greșelilor în rezultatele concursului pentru șefia Procuraturii Generale, și-a dat demisia din funcția de membru a Consiliului Superior al Procurorilor. Cererea de demisie a fost aprobată la ședința de azi a CSP. Tot la întrunirea de azi, a fost revocat din funcție adjunctul Procuraturii Generale, Igor Demciucin, la solicitarea procurorului general interimar Ion Munteanu, transmite TVR Moldova.

Amintim, acum câteva zile, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, declara la o emisiune de la TV8, că se așteaptă ca membra CSP Olesea Vîrlan, care a declarat că s-ar fi „strecurat anumite greșeli” în fișa de evaluare a lui Ion Munteanu, candidat la funcția de procuror general, să-și anunțe demisia din funcție.

„Chemarea mea este la demnitate și asumarea deciziile luate, iar mesajul se referă inclusiv față de colegă. Eu totuși cred într-o asumare, într-o responsabilitate și într-o maturitate. Nu pot să-mi permit să continui în maniera în care derulează toată procedura aceasta la zi”, declara președintele CSP.

Amintim, la sfârșitul săptămânii trecute, după anularea de către CSP a concursului pentru alegerea candidatului la funcția de șef al Procuraturii Generale, Procuratura Anticorupție s-a arătat îngrijorată de modul cum a fost organizat acest concurs, iar șefa instituției, Veronica Dragalin, a anunțat inițierea unui proces penal în acest sens.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.