VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alexandru Slusari se retrage din șefia Asociației „Forța Fermierilor”

Alexandru Slusari a anunțat că renunță la funcția de director executiv al Asociației „Forța Fermierilor”. La ședința Consiliului organizației, Slusari a anunțat că nu mai candidează pentru acest post, iar anunțul nu i-a luat prin surprindere pe colegi. Fostul politician a declarat că își motivează decizia prin faptul că nu mai poate discuta cu cei care în doi ani, prin inacțiunile lor, au contribuit la nimicire a sutelor de agricultori.

„Am mult de spus pe acest subiect, dar nu este un format potrivit. Sunt gata public să discut cu orice demnitar politica dezastruoasă a statului în domeniul agrar. Din punctul meu de vedere, actualul ministru nu are dreptul să rămână în fruntea ministerului de ramură. Dânsul conștient sau inconștient a distrus mulți fermieri din localități rurale și a lucrat în interesele holdingurilor al de Trans Oil. În orice țară europeană așa ministru demult ar fi fost demis. Din păcate, întreagă guvernare nu realizează cât de gravă este situația în agricultură și care vor fi consecințele politice. Unicul om din garnitura guvernamentală, cu care am colaborat relativ eficient în acești doi ani a fost șeful comisiei parlamentare pentru agricultură Alex Trubca, chiar dacă pe mai multe subiecte din politică agroindustrială am avut și avem viziuni diferite”, a declarat Alexandru Slusari.

Fostul director executiv al „Forța Fermierilor” susține că în continuare va monitoriza situația din domeniu și va sprijini orice acțiune a agricultorilor.

„Toate propunerile, iar mai apoi protestele fermierilor micro, mici și mijlocii au fost tratate de către autoritățile abilitate cu aroganță și indiferență. Fiecare dată noi am simțit cum mai mulți demnitarii de stat au participat și chiar au orchestrat linșajul mediatic celor, care hrănesc țara, care 3 ani în urmă erau numiți eroii țării de opoziția de atunci și care au votat masiv actuală guvernare. A fost mare diferența de abordare în comparație cu țările Europei de Est, unde autoritățile operativ au reacționat la criză în ramură și au tratat cu mare respect pe fermieri”, a mai declarat Alexandru Slusari.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.