VOCEA CARE NE UNEȘTE

Medicamente compensate pentru pacienții cu maladii oncologice vor fi eliberate și în farmacii

Pacienții cu maladii oncologice vor primi medicamente compensate în orice farmacie din țară, fără să fie nevoie să vină la Chișinău. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco, după ședința Consiliului pentru medicamente compensate.

„Pentru prima dată în istoria sistemului național de asigurări medicale, am stabilit ca pentru tratamentul maladiilor oncologice medicamentele să fie compensate. Aceasta constituie o prioritate strategică pentru a doua jumătate a anului 2022 și pentru anul 2023”, a precizat ministra.

Aceste medicamente nu vor mai fi procurate prin achiziții publice, care asigurau acces la un singur medicament, devenit câștigător al licitației, dar vor fi disponibile în farmacii cu mai multe denumiri comerciale internaționale.

„Vom elimina drumurile inutile ale pacienților la Chișinău, vom aduce medicamentele mai aproape de ei și, în același timp, vom oferi acces la un număr mai mare de denumiri comerciale internaționale moderne”, a mai specificat Ala Nemerenco.

Articole similare

spot_img

cele mai populare