VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mediatorii în conflictul Israel-Hamas, SUA, Qatar și Egipt, vor transmite grupării palestiniene un proiect al acordului de armistițiu

Un acord cadru pentru încetarea luptelor din Fâșia Gaza și eliberarea ostaticilor va fi transmis organizației islamiste palestiniene Hamas. Anunțul a fost făcut după o nouă rundă de discuții a oficialilor mediatori în conflictul din Orientul Mijlociu din Qatar, SUA și Egipt, relatează agenția France Presse, citată de presa română.

Premierul Qatarului, care conduce negocierile, a confirmat că întâlnirile cu șeful CIA, Bill Burns, și cu înalți oficiali israelieni și egipteni din domeniul securității au avut ca rezultat un cadru pentru un armistițiu în etape, în urma căruia femeile și copiii ostatici vor fi eliberați primii, iar ajutoarele umanitare vor intra în enclava palestiniană asediată.

Între timp, un înalt oficial al grupării Hamas, Taher al-Nounou, a declarat că mișcarea este gata să negocieze un nou acord de armistițiu, însă după „o încetare completă a focului”.

În același timp, însă, spre Israel au fost lansat luni, 29 ianuarie, mai multe rachete trase de organizația islamistă palestiniană. „Odată ce luptele se opresc, vor putea fi discutate restul detaliilor, inclusiv eliberarea a aproximativ 100 de ostatici israelieni încă ținuți prizonieri în Fâşia Gaza”, a dat de înțeles gruparea Hamas.

Urmărind aceste discuții, secretarul de stat american Antony Blinken a vorbit despre o „speranţă reală” privind o posibilă eliberare în curând a ostaticilor încă deţinuţi de Hamas.

„Nu pot spune nimic mai mult, dar pot afirma că s-a realizat o muncă foarte importantă şi productivă şi că există o speranţă reală pentru viitor”, a spus Blinken, întrebat în cadrul unei conferinţe de presă despre negocierile de la Paris.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.