VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Medalie de argint și medalie de bronz pentru R, Moldova la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

Echipa Republicii Moldova a obținut o medalie de argint și o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, care a avut loc la Dorohoi, România, în perioada 29 august – 3 septembrie 2022.

Medaliat cu argint este Oleg Rață, elev la Liceul Teoretic „Nicolae Milescu-Spătarul” din municipiul Chișinău, iar medalie de bronz a obținut  Alin Popescu, elev al Liceului Teoretic „Orizont” din Durlești, Chișinău.

La Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori au participat 48 de elevi din 11 țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 4 elevi și 2 profesori:

1. Oleg Rață, elev în clasa a IX-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Nicolae Milescu-Spătarul”, mun. Chișinău;

2. Alin Popescu, elev în clasa a IX-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

3. Bianca Iordache, elevă în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

4. Kirill Samohvalov, elev în clasa a X-a, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, mun. Chișinău;

5. Mihail Croitoru, lector, Universitatea de Stat din Moldova;

6. Corina Negară, doctor, conferențiar universitar, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Informatică pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare îi felicită pe elevii olimpici, profesorii și părinții acestora, dorindu-le mult succes în continuare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.