VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Măsuri suplimentare de securitate în țară și la frontierele Republicii Moldova, în vigoare de astăzi

De astăzi, 19 octombrie 2023, ora 20:00, vor intra în vigoare măsuri suplimentare de securitate în scopul asigurării ordinii și securității publice, securității de frontieră și siguranței cetățenilor. Despre aceasta anunță Autoritatea Aeronautică Civilă.

Potrivit sursei citate, sporirea activităților este în contextul escaladării riscurilor în adresa securității mondiale pe fonul războiului din Israel, declarațiilor liderilor organizațiilor extremiste adresate comunității internaționale, menținerii mediului de insecuritate în zona de conflict și situației operative.

Intensificarea măsurilor se va face prin creșterea capacităților operaționale, de cooperare și schimb de informații operative între autoritățile de securitate ale statutului, în vederea prevenirii eventualelor tentative de destabilizare a ordinii de drept. La decizia grupului managerial de risc al Aeroportului Internațional Chișinău, în incinta aerogării va fi permis doar pasagerilor, în baza prezentării biletului și actului de călătorie, personalului care exercită atribuții de serviciu, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor. Totodată, va fi sistat accesul prin poarta din mijloc a aerogării, fiind posibilă intrarea în Aeroport prin porțile de acces nr.1 și nr.3. Respectiv, pentru a exclude ambuteiajele din fața aerogării, dar și pentru fluidizarea fluxului de călători, se solicită prezentarea în Aeroport, cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate”, anunță AAC.

La fel, angajații Poliției de Frontieră vor desfășura activități operaționale de intensificare a controlului frontierei de stat și măsurilor de securitate în toate punctele de trecere a frontierei de stat, inclusiv în Aeroportul Internațional Chișinău.

Pentru evitarea creării ambuteiajelor și disconfortului pentru participanții la trafic, pe drumurile naționale, echipaje ale Poliției vor asigura fluidizarea circulației rutiere.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.