VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mașinile electrice vor avea plăcuțe distincte de înmatriculare. Acestea vor fi de culoarea verde

Autoturismele cu sisteme ecologice de propulsie vor primi plăcuțe cu numere de înmatriculare verzi. În această clasă intră doar autoturismele cu emisii zero CO2: vehicule pur electrice sau cele care folosesc pilă de combustie cu hidrogen. Despre aceasta anunță Agenția Servicii Publice, transmite IPN.

Plăcile cu numere verzi vor fi acordate atât autovehiculelor electrice noi, cât și celor care au fost  deja înmatriculate. Proprietarii de autovehicule electrice deja înmatriculate, la dorință, pot solicita schimbarea plăcuțelor standard, cu numere negre, pe cele cu cele verzi.

Plăcuțele cu numere verzi nepersonalizate costă 550 de lei, iar prețul pentru plăcuțele, la alegere, din stocul plăcuțelor deja executate este dublu. Preschimbarea plăcuțelor din standard în plăcuțe cu numere verzi, cu păstrarea numărului de înmatriculare, costă 550 de lei.

„Plăcile cu numere de înmatriculare verzi vor fi un element distinctiv al autovehiculelor electrice, contribuind la o mai bună identificare a acestora în trafic și la promovarea mobilității durabile. Măsura face parte din eforturile Guvernului Republicii Moldova de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și de a combate schimbările climatice”, menționează ASP.

Potrivit datelor din Registrul de stat al vehiculelor, în total sunt înregistrate primar peste trei mii de automobile electrice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.