VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mașini noi pentru subdiviziunile ANOFM din Edineț, Soroca, Strășeni și Leova

Subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) din Edineț, Soroca, Strășeni și Leova au primit patru autovehicule de teren. Totodată, aceste subdiviziuni, inclusiv cea din Comrat vor beneficia adițional de 5 laptopuri, 5 printere multifuncționale și 5 telefoane mobile cu acces la internet, cât și suport în dezvoltarea mecanismelor de funcționare a echipelor mobile.

Potrivit ANOFM, donația a fost făcută cu suportul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Guvernele Germaniei și Elveției, implementat de GIZ Moldova.

Prin intermediul echipei mobile vom identifica persoane inactive din mediul rural și vom lucra în continuare în vederea integrării lor pe piața muncii. În condițiile actuale echipele mobile pot fi un instrument eficient pe piața muncii atît pentru identificarea persoanelor din afara pieței  muncii cît și să contribuie la dezvoltarea parteneriatelor de ocupare”, a menționat dna Raisa Dogaru, directoare ANOFM.

De menționat că tot cu suportul Guvernului Elveției, în perioada 14-15 decembrie 2023, 21 de angajați ai ANOFM au participat la o sesiune de training pe subiecte de interes ale ANOFM și în mod special focusate pe activitatea ulterioară în cadrul echipelor mobile. Iar pentru perioada februarie-aprilie sunt planificate sesiuni de follow-up pentru sesiunea de formare dar și suport în dezvoltarea și definitivarea cadrului procedural aferent, consultanță și mentorat pentru asigurarea unui proces de pilotare eficient, orientat spre beneficiari.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.