VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Marea Neagră, una dintre cele mai minate mări. Aproximativ 100 de mine au fost găsite de la începutul războiului din Ucraina

Marea Neagră este una dintre cele mai minate mări din lume din acest moment. Bombele din apă pot rămâne zeci de ani un pericol pentru navele de pe mări. În continuare în multe ape din lume ies la suprafață mine din al Doilea Război Mondial sau chiar din Primul. 

În Marea Neagră, până acum au fost descoperite aproape 100 de mine, de la începutul războiului Rusia-Ucraina. 5 dintre ele au ajuns aproape de România și au fost neutralizate de Forțele Navale Române. De altfel, detonarea rămâne metoda cea mai sigură pentru îndepărtarea oricărui pericol, transmite Digi24.

Cele mai multe dintre mările din lume sunt minate în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. Chiar și acum la mai bine de 80 de ani încă ies la suprafață bombele plantate atunci. Mările din Nordul Europei au fost pline atunci de câmpuri de mine. De asemenea Adriatica și Mediterana încă mai scot la suprafață mine de război. Și pe Canalul Suez, din când în când, marinarii mai văd câte o mină.  Minele sunt plantate în special pentru apărare. În acest fel țara atacată se asigură că navele inamicului nu se vor apropia de țărm pentru atac sau pentru debarcare. Tocmai de aceea există mai multe tipuri de mine. Cele care sunt puse la mal nu au nevoie de ancore sunt plantate pur și simplu pe fundul mării. Cu cât apa este mai mare minele sunt ancorate cu cabluri speciale de fundul mării. În unele situații acele fire se rup iar mina ajunge să plutească în derivă unde devine un pericol pentru orice navă. Este suficient ca un cargo să atingă mina pentru ca aceasta să explodeze. Distrugerile sunt uneori imense și poate duce chiar la scufundarea navei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.