VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Coreea de Nord a testat un focos „de foarte mari dimensiuni” conceput pentru o rachetă de croazieră strategică

Direcția pentru rachete din Coreea de Nord a efectuat un test de putere al unui focos de foarte mari dimensiuni proiectat pentru racheta strategică de croazieră Hwasal-1 Ra-3, a transmis agenția de nord-coreeană KCNA.

Phenianul a efectuat, de asemenea, o lansare test a „unui nou tip de rachetă antiaeriană Pyoljji-1-2 în Marea de Vest”, cunoscută şi sub numele de Marea Galbenă, a adăugat KCNA.

„Un anumit obiectiv a fost atins” datorită testului, a continuat agenția fără a furniza alte informații. Aceste două teste fac parte din „activitățile obișnuite ale direcției și institutelor de științe a apărării afiliate acesteia”, a indicat aceeași sursă, scrie Agerpres. La începutul lunii aprilie, Phenianul a afirmat că a testat o nouă rachetă hipersonică cu rază medie şi lungă de acțiune, cu combustibil solid. Media de stat a difuzat atunci o înregistrare video a lansării în prezența numărului unu nord-coreean, Kim Jong Un. Coreea de Nord continuă să-şi dezvolte programele de armament, în special nuclear, în pofida sancțiunilor internaționale la care este supusă. De la începutul anului, țara, dotată cu arme nucleare, a numit Coreea de Sud „principalul său inamic”, a închis agențiile dedicate reunificării și dialogului inter-coreean şi a amenințat că va intra în război pentru orice încălcare a teritoriului său „chiar şi de o miime de milimetru”. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.