VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Marea Britanie ar putea înlocui pașapoartele cu recunoașterea facială în aeroporturi

Schimbări uriașe în timpul controalelor din vămi. Marea Britanie ar putea înlocui pașapoartele cu recunoașterea facială în aeroporturi, anunță Poliția De Frontieră a Regatului Unit.

Conducerea instituției susține că a fost ”impresionată” de schemele e-gate din Australia și Dubai, scrie Guardian.

„A trebuit să aplic pentru o autorizație de călătorie electronică în avans și am folosit telefonul pentru a citi cipul din pașaportul meu. Acest lucru a trimis imaginea mea din cip către autoritățile australiene. Când am ajuns în Australia, nici măcar nu am fost nevoit să îmi scot pașaportul din geantă. Este un concept foarte interesant”, a declarat șeful Poliției britanice de Frontieră, Phil Douglas.

Așadar, testarea noului sistem în aeroporturi va începe în acest an, iar dacă acesta va avea succes, se va trece la un proces de achiziție pentru echipamentul necesar introducerii în întreaga țară.

Conform unui sondaj realizat de Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene în 2022, 75% dintre pasagerii din întreaga lume ar fi bucuroși să renunțe la pașapoarte în favoarea biometriei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.