VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Marcel Ciolacu a discutat cu Antony Blinken în SUA: să avem în vedere R. Moldova, cea mai vulnerabilă țară din Europa după Ucraina

Premierul român Marcel Ciolacu s-a întâlnit luni, la Washington, cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. În cadrul discuțiilor, Ciolacu a menționat situația dificilă din R. Moldova și a îndemnat autoritățile americane să acorde o atenție deosebită țării noastre care este „cea mai vulnerabilă țară din Europa după Ucraina”

De asemenea, Ciolacu a dat asigurări că România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Rusiei.

„România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse. România și-a învățat lecția în ceea ce privește Rusia cu mult timp în urmă. Cunoaștem poporul rus și sistemul de agresiune. De aceea, vă rugăm, în afară de parteneriatul pe care îl aveți cu România, să avem întotdeauna în vedere Republica Moldova. E cea mai vulnerabilă țară din Europa după Ucraina, unde există un conflict armat, iar în Republica Moldova există un conflict și un război hibrid asupra președintei Maia Sandu și asupra unui guvern democratic”, a spus Marcel Ciolacu citat de Digi24.ro.

Secretarul de stat american a adăugat că SUA este recunoscătoare pentru acest parteneriat, mai ales în actualul context, al agresiunii rusești în Ucraina.

Antony Blinken a subliniat rolul critic pe care îl joacă și l-a jucat România pentru a se asigura că Ucraina are tot ceea ce are nevoie pentru a se apăra, precum și capacitatea de a continua să exporte cereale, grâu și alte produse.

Premierul Marcel Ciolacu, însoțit de miniștrii Luminița Odobescu (Afaceri Externe), Angel Tîlvăr (Apărare Națională) și Radu Oprea (Economie). se află în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii unde are programate întrevederi cu înalți oficiali americani și cu reprezentanți ai unor companii

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.