VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, vizită de spitalul raional Florești: Investițiile care se fac în sănătate înseamnă mai multe vieți salvate

Președinta țării, Maia Sandu, a întreprins astăzi o vizită de lucru la Florești unde a avut întrevederi cu mai mulți reprezentanți ai autorităților publice locale din raionul Florești. Totodată, șefa statului a mers la spitalul raional, unde a participat la deschiderea centrului primar de acordare a asistenței în cazul accidentelor vascular-cerebrale.

„Investițiile care se fac în sănătate înseamnă, de fapt, mai multe vieți salvate. Deschiderea, la Florești, a celui de-al 7-lea centru primar de acordare a asistenței în cazul accidentelor vascular-cerebrale dintr-o rețea de 13 centre, va permite medicilor să acorde primul ajutor prompt și calitativ pacienților”, a declarat șefa statului.

Președinta a precizat că spitalul raional Florești a beneficiat de investiții de aproape 40 de milioane de lei în mai puțin de 2 ani, din momentul trecerii în subordinea Ministerului Sănătății.

„Medici buni care lucrează acasă și pacienți care au parte de servicii calitative – acesta este planul nostru în domeniul sănătății”, a punctat Președinta Maia Sandu.

În cadrul discuțiilor cu reprezentanții autorităților publice locale din raionul Florești, președinta Maia Sandu a subliniat în cadrul discuțiilor importanța continuării programului „Satul European”, program cu rezultate apreciate de oameni, dar și de autoritățile locale. Șefa statului a precizat că în 23 de localități din raion au fost investite circa 90 de milioane de lei pentru proiecte locale prin acest program.  

Totodată, Președinta Maia Sandu a mers și la stația de epurare din regiune, care a fost recent dată în exploatare. „Una dintre cele mai mari investiții din regiune este stația de epurare de lângă oraș, care a costat aproape 33 de milioane de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Peste 4000 de gospodării și peste 100 de agenți economici beneficiază de acest proiect vital, care înseamnă un mediu mai curat și mai puține ape și soluri poluate”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.