VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu și Igor Grosu au mers la Memorialul „Eternitate” pentru depune flori de 9 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu și Comisarul European Pentru Buget și Administrare, Johannes Hahn, au participat la evenimentul de comemorare a celor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia solemnă a avut loc la Complexul memorial „Eternitate”.

Cu acest prilej, șefa statului a subliniat că, acum 79 de ani, a fost anunțată victoria asupra nazismului și s-a pus capăt celui mai sângeros război de pe continentul european. În această sunt comemorați toți cei care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. 

„Toți cei aproximativ 56 de mii de oameni care nu s-au mai întors acasă din război sunt durerea noastră, durerea Moldovei. Un frate al bunicului meu a murit pe front. Aproape fiecare dintre noi are un străbunic sau un bunic sau o altă rudă care nu s-a întors acasă de pe front. Și părintele cuiva a murit pe front. Și fratele cuiva. Toți erau frații, surorile, părinții, bunicii noștri. Toți erau ai noștri. Și toți aveau visul și speranța că pacea pentru care au luptat va dura mereu. Ei au murit pentru ca noi să trăim în pace. Să-i comemorăm cu pietate și să lăsăm moștenire generațiilor care vin o țară pașnică”, a declarat Maia Sandu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.