VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, reacție după ce magistrații au decis că Aeroportul revine în proprietatea statului: În Moldova se poate face dreptate

Președinta țării, Maia Sandu, a venit cu o reacție, după ce magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au decis că Aeroportul Internațional Chișinău revine în proprietatea statului.

Potrivit președintei, gruparea coruptă, care a preluat abuziv Aeroportul în 2013, iar în ultimele luni încearcă să destabilizeze situația din țara noastră.

Astăzi Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului Republica Moldova. Curtea de Apel a pronunțat o hotărâre definitivă și executorie în acest sens.

Felicit toată echipa implicată în procesul de recuperare a Aeroportului. Gruparea coruptă, care a preluat abuziv Aeroportul în 2013, iar în ultimele luni încearcă să destabilizeze situația din țara noastră, de teamă că va pierde cele furate, a suferit astăzi o înfrângere. Vom continua să reformăm sectorul justiției pentru a ne asigura că hoții și corupții întorc toate activele furate de la stat și cetățeni, iar oamenii se conving că în Moldova se poate face dreptate”, a scris președinta.

În august, Tribunalul arbitral al Camerei de Comerț din Stockholm a respins cererea companiei care deține 95 la sută din acțiunilea Avia Invest de a obliga R. Moldova să execute, în continuare, contractul de concesiune. Airport Invest Ltd îndreptată împotriva Republicii Moldova. Totodată, tribunalul a obligat compania să-i achite Republicii Moldova suma de 216,678 75 mii de euro drept compensare pentru cheltuielile suportate în legătură cu procedura arbitrală.

VIDEO/ Eugeniu Cozonac: „Dacă vom câștiga dosarul Avia Invest la CA, atunci în timp foarte scurt vom putea prelua toate bunurile statului de la aeroport”

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.