VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, primită oficial la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis a discutat cu șefa statului despre agenda europeană

Șefa statului, Maia Sandu, a fost primită oficial la Palatul Cotroceni. Președinta a avut o întrevedere cu omologul ei Klaus Iohannis, unde au vorbit agenda bilaterală, inclusiv cea europeană, despre securitatea din regiune, cooperarea economică și proiectele de infrastructură.

„La Cotroceni, am discutat și despre importanța sprijinului României în procesul de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv, prin împărtășirea experienței din perioada negocierilor. România rămâne principalul susținător al Moldovei, cel mai important partener comercial și ancora noastră în cadrul Uniunii Europene, fapt pentru care suntem profund recunoscători”, a declarat Maia Sandu.

Și liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, a declarat că a avut un dialog foarte bun despre ajutorul major pe care îl acordă România Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană.

„Este prima întrevedere dintr-o serie de întâlniri consistente pe care le voi avea pe parcursul următoarelor trei zile cu preşedinți, premieri şi lideri ai instituțiilor europene, care se află zilele acestea la București cu ocazia Congresului Partidului Popular European. Mai sunt doar câteva luni până la alegerile europarlamentare din iunie și este esențial ca în Europa să câștige din nou democrația, iar mișcările care se bazează doar pe nostalgia trecutului și oferă false soluții pentru oameni să nu se consolideze. Sunt convins că discuțiile și dezbaterile de la București vor contura o viziune solidă pentru viitorul Europei, care va răspunde așteptărilor cetățenilor noștri pentru un trai mai bun, în siguranță și prosperitate”, se arată în comunicatul Președinției de la București.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.