VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu: Belgia este un exemplu că în UE țările sunt respectate, indiferent de mărime

Premierul Belgiei, Alexander De Croo, a discutat despre reformele europene de la Chișinău cu șefa statului, Maia Sandu. „Belgia, cu o suprafață comparabilă cu cea a țării noastre, este un bun exemplu a faptului că în Uniunea Europeană toate țările sunt respectate, indiferent de mărime”, a menționat președintele R. Moldova.

„Ceea ce contează cu adevărat este unitatea și aspirația noastră de a trăi în pace și libertate. Cu ocazia vizitei, am discutat și cu tineri din mai multe licee din capitală despre viitorul nostru în UE. Belgia, una dintre cele șase țări fondatoare ale Uniunii, ne susține ferm în aspirația noastră de a face parte din marea familie europeană”, a declarat Maia Sandu.

Oficialii au avut și o întâlnire cu un grup de tineri la Universitatea „Ion Creangă”.

”De aderarea la UE vor beneficia în primul rând tinerii, de aceea este crucial ca vocile lor să se facă auzite, ca alegerile făcute azi să se reflecte în viitor, la modelarea Moldovei europene așa cum și-o doresc. Am îndemnat tânăra generație să fie activă, să se implice și să promoveze valorile europene inclusiv la referendumul din această toamnă. Integrarea europeană nu este despre politică și partide, integrarea europeană este un proiect de țară, un proiect al tuturor, și este despre cum vor trăi următoarele generații – în pace, într-o țară europeană, democratică, prosperă și sigură”, a mai declarat Maia Sandu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.