VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu, întrevedere la Tokyo cu premierul Japoniei: Subiectele discutate

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida. Despre aceasta a anunțat șefa statului pe o rețea de socializare.

Maia Sandu menționează că a discutat cu Fumio Kishida despre relațiile bune dintre țările noastre și despre cum putem extinde cooperarea existentă.

I-am mulțumit Premierului Kishida pentru asistența de dezvoltare, de care Moldova beneficiază de mulți ani din partea Guvernului de la Tokyo. Suntem recunoscători pentru asistența care ne ajută să îmbunătățim calitatea serviciilor publice, inclusiv în sănătate, să creștem performanța sectorului agricol și să dezvoltăm economia.

De exemplu, în acest an, primim asistență pentru procurarea echipamentelor pentru stingerea incendiilor - 19 autospeciale in valoare de 12 milioane de euro. De asemenea, din banii Japoniei urmează să fie achiziționate echipamente performante, în sumă de circa 8 milioane de euro, care vor ajunge la cinci spitale mari din țară: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Recent, am primit un lot de echipamente medicale, în valoare de circa 1,3 milioane de euro, pentru laboratoarele din gestiunea Agenției Naționale de Sănătate Publică”, a scris Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a subliniat că a vorbit cu Fumio Kishida despre consecințele războiului Rusiei contra Ucrainei pentru țara noastră și crizele cu care ne confruntăm din această cauză, cea mai gravă fiind criza energetică.

Am menționat că suntem interesați în dezvoltarea inițiativelor comune care să ne ajute să accelerăm asigurarea securității energetice a țării noastre”, a mai menționat Maia Sandu.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează în perioada 1-3 decembrie o vizită la Tokyo.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.