VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, întrevedere cu vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală: Republica Moldova are nevoie de sprijin

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu vicepreședinta Grupului Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Anna Bjerde. 

În contextul războiului din vecinătate, șefa statului a spus că Republica Moldova are nevoie de sprijin pentru a crea mecanisme funcționale de răspuns rapid la crize și a reduce gradul de vulnerabilitate a țării. Așa cum una dintre principalele preocupări este securitatea energetică, se impune restructurarea acestui sector, pentru a diversifica sursele de energie, a le putea accesa la prețuri rezonabile și a spori investițiile în regenerabile”, a subliniat Maia Sandu.

Totodată, președinta a apreciat colaborarea pe care o are R. Moldova cu Banca Mondială în domenii-cheie, precum educația, agricultura și îmbunătățirea serviciilor publice.

În aceste condiții dificile, este important să consolidăm capacitățile instituțiilor publice. La fel, este nevoie să dezvoltăm rapid și alte sectoare care să faciliteze creșterea economică, precum domeniul IT și digitalizarea”, a declarat Maia Sandu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.