VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, întrevedere cu Olivér Várhelyi: Progresul R. Moldova în procesul de aderare, printre subiectele abordate

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu Olivér Várhelyi, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, care întreprinde o vizită de lucru la Chișinău pentru demararea procesului bilateral de analiză a corespunderii legislației naționale cu cea a UE (screening).

Agenda discuțiilor a inclus subiecte privind progresul Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, securitatea regională și sprijinul UE pentru eforturile de modernizare a țării. 

Șefa statului a exprimat recunoștință pentru asistența financiară semnificativă oferită de Uniunea Europeană. Totodată, Președinta Maia Sandu a subliniat importanța susținerii Ucrainei, inclusiv pentru asigurarea securității în Republica Moldova și în regiune. De asemenea, președinta a reafirmat angajamentul țării noastre de a avansa în parcursul european, subliniind că autoritățile vor finaliza reformele inițiate, inclusiv, în domeniul justiției”, anunță Președinția.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.