VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Angajat ANSA, cercetat de CNA: Cerea bani pentru a facilita tranzitul de mărfuri prin punctul de trecere Criva –Mămăliga

Un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranță a Alimentelor (ANSA) este cercetat într-un dosar de corupere pasivă, fiind bănuit de încasarea sistematică a plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga.

Potrivit CNA, angajatul ANSA ar fi pretins și acceptat sume de bani sau bunuri de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare.

Ajutați de bănuit, transportatorii au evitat controlul asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al animalelor, produselor și materiei prime de origine animală supuse supravegherii sanitar-veterinare”, precizează ANSA.

În urma perchezițiilor, efectuate la punctul sanitar-veterinar al ANSA, amplasat în punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga, la domiciliul și în automobilul bănuitului, au fost depistate și ridicate mijloace bănești, purtători de informație și registre de evidență a mărfurilor importate.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți, în vederea documentării sub toate aspectele a cauzei, iar bănuitul este cercetat în stare de libertate.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.