VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, întrevedere cu ambasadorul Steven Fisher: Cooperarea strânsă cu parteneri de încredere stă la baza noii strategii de securitate

„Cooperarea strânsă cu parteneri de încredere precum Marea Britanie stă la baza proiectului noii strategii de securitate națională a Moldovei”. O declarație în acest sens a fost făcută de președinta Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul britanic, Steven Fisher, cu prilejul sfârșitului misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor, oficialii au remarcat că în ultimii ani, legăturile dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord s-au consolidat semnificativ.

„Începând cu 1 august 2023, Regatul Unit a eliminat taxele de import și contingentele tarifare pentru șapte produse agricole moldovenești, creând astfel oportunități noi pentru exportatorii din Moldova. Șefa statului a apreciat eforturile Ambasadorului Fisher de a întări relația dintre Moldova și Regatul Unit și de a stimula cooperarea bilaterală. Președinta a exprimat recunoștință pentru sprijinul continuu al Guvernului britanic în domeniul securității”, menționează Președinția.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.