VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu, interviu pentru Financial Times: Moscova încearcă să refacă Uniunea Sovietică și să controleze Republica Moldova

Dacă Federația Rusă ar fi invadat militar R. Moldova, președinta țării, Maia Sandu, ar fi rămas alături de popor. Declarații în acest sens au fost făcute de șefa statului în cadrul unui interviu pentru Financial Times.

Sandu declară că deși planul Kremlinului nu ar fi unul realist, acesta ar continua să submineze eforturile guvernării pro-occidentale din Moldova.

„Rusia a încercat întotdeauna să controleze Moldova, așa că când au văzut că nu mai pot folosi energia pentru a ne șantaja, au decis asupra altor măsuri, inclusiv proteste de stradă, profitând de dificultățile sociale. Nu s-au descurcat și s-au schimbat din nou”, a menționat Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a subliniat că Moscova încearcă să refacă Uniunea Sovietică și să controleze Republica Moldova.

„Nu cred că s-ar fi oprit la graniță. Suntem în siguranță astăzi doar datorită Ucrainei. (…) Ei (nr: Rusia) ar dori să refacă Uniunea Sovietică. Vor să aducă înapoi vremurile vechi. Noi nu vrem asta. Noi vrem să fim parte a lumii democratice”, a declarat președinta Maia Sandu, potrivit newsmeker.md.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat în februarie curent că Rusia plănuiește să implice diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să atace instituții ale statului și să ia ostatici, subliniind că „prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”.

Evaluările Maiei Sandu au fost făcute publice la câteva zile după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a transmis celor 27 de șefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană că Ucraina a interceptat planurile serviciilor secrete rusești de a distruge Republica Moldova. Rusia a respins atunci declarațiile președintei Maia Sandu despre un eventual plan al Kremlinului de destabilizare a situației de la Chișinău.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.