VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sandu evită să spună dacă o va trimite pe Guțul în Guvern și insistă că orice acțiune de destabilizare va fi combătută

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a evitat să spună dacă este gata sau nu să o desemneze pe Evghenia Guțul, noul bașkan al Găgăuziei, în calitate de membru al Guvernului Republicii Moldova.

În cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă, la întrebarea jurnalistului ”Urmează să o desemnați pe Eugenia Guțul în calitate de membră a Guvernului. În contextul noilor măsuri de combatere a războiului hibrid, cât de adecvată e prezența ei, ca exponentă a unei grupări pro-ruse, la ședințele Guvernului? Ce urmează să întreprindeți?” a urmat un răspuns neprecis.

Șefa statului a declarat că ”suntem o țară democratică și eu mă conduc de prevederile legale, chiar dacă în cazul alegerilor din Găgăuzia, procesele democratice au fost viciate, iar instituțiile responsabile nu au putut împiedica acest lucru”.

”Recunoaștem aceste deficiențe și vom lucra în continuare pentru ca instituțiile să devină mai puternice și procesele democratice să fie pe deplin respectate. În continuare, vom întreprinde toate măsurile pentru a combate acțiunile de destabilizare a țării și a sancționa persoanele implicate în aceste activități”, a mai declarat Mai Sandu.

Conform Legii privind statutul special al Găgăuziei, adoptată acum aproape trei decenii, orice guvernator ales al regiunii urmează să fie conformat în funcția de membru al Guvernului printr-un decret al președintelui țării.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.