VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, după Summit: Astăzi ne-am arătat puterea și unitatea

„Astăzi aici, la 20 de kilometri de Ucraina, am reunit întregul continent pentru a reafirma hotărârea noastră colectivă și fermă de a readuce pacea în Europa. Astăzi ne-am arătat puterea și unitatea într-un moment în care stabilitatea continentului nostru este în pericol. Am arătat că suntem uniți împotriva celei mai mari agresiuni militare de la al Doilea Război Mondial încoace și împotriva încălcării dreptului internațional”. Declarațiile aparțin președintei Maia Sandu și au fost făcute în cadrul conferinței de presă de totalizare a Summitului Comunității Politice Europene.

Șefa statului a precizat că în cadrului summitului s-a discutat despre securitate, despre nevoia de a proteja continentul european de război, agresiune și amenințări hibride.

„Am fost de acord că vom continua eforturile pentru integrarea continentului nostru pentru o mai mare cooperare strategică, o mai bună conectivitate și mai multă acțiune în materie de energie, reziliență și climă”, a notat președinta, potrivit IPN.

Potrivit ei, părțile au mai convenit să-și intensifice eforturile comune pentru a consolida rezistența de securitate și cibernetică a infrastructurii critice europene, inclusiv rețele de electricitate.

„Măsurile noastre comune vor aduce mai aproape laolaltă familia europeană. Și asta va face Europa mai puternică și mai sigură. Cu toții am recunoscut că această Comunitate Politică Europeană, care s-a bazat pe succesul primei reuniuni la Praga, reprezintă o ocazie unică pentru un dialog și pentru relații bilaterale”, a mai spus Maia Sandu.

A treia ediție a Summitului CPE va avea loc în Spania.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.