VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, după anunțul morții lui Navalnîi: Regimul de la Kremlin se teme de poporul său, se teme de democrație

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un mesaj în urma anunțului privind moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi. Potrivit președintei, decesul politicianului în închisoare este o reamintire clară a asupririi îngrozitoare a disidenților de către regimul de la Kremlin. Potrivit șefei statului, regimul lui Putin se teme de poporul său și de democrație.

„Să nu renunțați niciodată”, acesta a fost mesajul lui Navalnîi când a fost întrebat ce-ar spune dacă ar fi arestat sau chiar ucis. Moartea lui Alexei Navalnîi într-o închisoare din zona Cercului Polar este o nouă tragedie care confirmă a câta oară că regimul de la Kremlin se teme de poporul său, se teme de democrație. În prezent, Rusia este o țară în care luptătorii pentru libertate nu mai ajung să trăiască în ea. Un regim care își omoară oamenii ce au altă opinie este opusul a ce vrem noi să construim. Noi vrem ca Moldova să fie o țară în care oamenii au dreptul să gândească, să vorbească și să trăiască fără frică în pace și democrație. Alegerea noastră este să construim un astfel de stat și să devenim parte a Uniunii Europene, unde drepturile omului sunt respectate și fiecare viață contează. Gândurile noastre se îndreaptă către familia lui Alexei Navalnîi, către toți rușii cu gândire liberă, care știu valoarea democrației și către cei care luptă curajos pentru libertate și drepturile omului în Rusia sau în orice colț al lumii, nevoiți să plece din cauza regimului de la Kremlin. Să nu renunțăm niciodată să luptăm pentru libertate, pentru viață și pentru valorile în care credem”, se arată în mesajul Maiei Sandu publicat pe rețelele sociale.

Și șeful executivului, Dorin Recean, a reacționat. „Trebuie să continuăm să rezistăm brutalității Kremlinului și să apărăm valorile democratice”, a scris premierul.

Amintim, liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a murit vineri, 16 februarie. Potrivit presei ruse, cauza morții ar fi fost formarea unui cheag de sânge. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.