VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, discuții cu peste 10 lideri europeni și nord-americani la Summitul din Elveția

Agenda europeană și întărirea securității în regiune au fost câteva dintre subiectele discutate de șefa statului, Maia Sandu, în cadrul discuțiilor cu peste 10 lideri europeni și nord-americani, pe care le-a avut în contextul Summitului dedicat Ucrainei din Elveția.

În perioada 15-16 iunie, Președinta Maia Sandu a participat la summitul pentru pace în Ucraina, găzduit de Elveția. Evenimentul a reunit lideri din 100 de țări și organizații internaționale, care și-au reafirmat angajamentul pentru o pace justă și durabilă în Ucraina și în Europa. 

În cadrul evenimentului, Președinta a avut discuții cu mai mulți șefi de stat și de guvern. „Moldova are mulți prieteni în toată lumea. La summitul pentru pace în Ucraina, găzduit de Elveția, i-am reîntâlnit pe mulți dintre ei.”  

Șefa statului a vorbit cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris, prim-ministrul Canadei Justin Trudeau, cu liderii statelor membre ai UE: președinții Alexander Stubb (Finlanda), Emmanuel Macron (Franța), Edgars Rinkevics (Letonia), Gitanas Nausėda (Lituania), Jonas Gahr Støre (Norvegia), Marcelo Rebelo de Sousa (Portugalia) și Nataša Pirc Musar (Slovenia), dar și cu prim-miniștrii Kaja Kallas (Estonia) și Kyriakos Mitsotakis (Grecia). A avut, de asemenea, discuții cu Președintele Albaniei Bajram Begaj, Președinta Georgiei, Salome Zurabișvili și Președintele Muntenegrului, Jakov Milatović – țări cu care ne unește dorința comună de aderare la UE. Totodată, șefa statului a dialogat și cu Roberta Metsola, Preşedinta Parlamentului European și Marija Pejčinović Burić, Secretar general al Consiliului Europei.  

Discuțiile au fost despre întărirea relațiilor de prietenie și cooperare în beneficiul cetățenilor noștri. „Partenerii internaționali văd Moldova ca un aliat de încredere în promovarea păcii – acasă, în Europa și în lume. Această unitate și dialogul constructiv cu partenerii noștri internaționali sunt esențiale pentru a asigura un viitor prosper și pașnic pentru Moldova”, a conchis șefa statului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.