VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, discuție online cu ambasadorii acreditați în Moldova: Subiectele abordate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o discuție online cu șefii misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră.

Într-un comunicat remis presei, Președinția menționează că în cadrul discuției, șefa statului le-a vorbit ambasadorilor despre provocările întâmpinate de Republica Moldova în 2022, despre rezultatele obținute și a punctat principalele priorități pentru anul viitor.

Maia Sandu a mulțumit țărilor partenere pentru solidaritate și pentru cooperarea pe care am avut-o în acest an dificil. Președinta Maia Sandu a mulțumit statelor care au venit cu un răspuns rapid la criza energetică majoră prin care trece Republica Moldova, facilitând accesul la resurse energetice sau oferind sprijin financiar pentru compensațiile cetățenilor. De asemenea, șefa statului a apreciat contribuția țărilor partenere la Platforma de Sprijin pentru Moldova”, se arată în comunicatul remis.

Totodată, Maia Sandu a mai subliniat că trebuie să fim în continuare solidari, să ajutăm Ucraina și să pledăm pentru restabilirea ordinii internaționale.

Cât privește anul viitor, Președinta Maia Sandu a spus că prioritățile-cheie rămân, pentru noi, integrarea europeană, securitatea energetică și reforma justiției, precum și dezvoltarea economică și atragerea investițiilor. Discuțiile online cu Ambasadorii acreditați în Republica Moldova, inclusiv cei care au reședința în alte capitale, este o practică lansată de Președinta Maia Sandu acum un an. Ele permit informarea din prima sursă privind situația la zi din țară, dar și abordarea directă a subiectelor de cooperare bilaterală”, se mai arată în comunicat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.