VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, despre scrisoarea trimisă Patriarhului Kiril: Biserica trebuie să fie aliniată la atingerea obiectivului de aderare la UE

Șefa statului, Maia Sandu, susține că în Uniunea Europeană Republica Moldova va fi protejată și va avea șansa să continue să se dezvolte, iar biserica este cea care ar trebui să fie aliniată la atingerea acestui obiectiv. Declarații în acest sens au fost făcute de președinta Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Comentând scrisoarea trimisă Patriarhului Kiril de către Mitropolitul Chișinăului și întregii Moldove Vladimir, Maia Sandu a menționat:

Știți că statul nu se poate băga în treaba bisericii, singurul lucru pe care pot să-l spun este că eu cred că toată lumea trebuie să contribuie la obiectivul țării, deci la interesul național al țării și la interesul cetățeanului, și interesul cetățeanului astăzi este pacea, în primul rând, și doi…Deci, pacea și integrarea europeană, pentru că în Uniunea Europeană Republica Moldova va fi protejată, va fi la adăpost, dacă pot să spun așa, și va avea această șansă să continue să se dezvolte. Eu cred că inclusiv biserica trebuie să fie aliniată la acest obiectiv care înseamnă obiectivul de a asigura bine pentru țară și pentru oamenii săi”, a declarat Maia Sandu.

Reamintim că într-o scrisoare, care datează din 5 septembrie, Mitropolitul Chișinăului Vladimir i-a scris Patriarhului Kiril al Moscovei despre „circumstanțele tot mai presante care împing Biserica Ortodoxă din Moldova, cu viteză accelerată, la periferia societății moldovenești”. Acesta a menționat că, de fapt, Mitropolia Moldovei este împinsă la periferie, din cauza legături sale cu Patriarhia Moscovei. Mitropolitul Vladimir menționează despre sprijinul tot mai deschis și consecvent acordat Mitropoliei Basarabiei din partea guvernelor Republicii Moldova și României.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.