VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, despre decizia de a începe negocierile: Un pas important spre o Europă mai unită

Președinta Maia Sandu spune că începerea negocierilor cu Uniunea Europeană, programată pentru 25 iunie, este un pas important pe calea Moldovei spre Uniunea Europeană.

„Sunt încântată să salut anunțul făcut de președinția belgiană a UE cu privire la primele conferințe interguvernamentale cu Moldova și Ucraina la 25 iunie. Acesta este un pas important în drumul Moldovei spre UE și spre o Europă mai puternică și mai unită”, a scris șefa statului pe platforma X. 

Ambasadorii statelor membre UE au convenit de principiu asupra unui cadru de discuții pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare între Republica Moldova și Ucraina.

Belgia, în calitate de președinte al Consiliului UE, va fi prima care va convoca o conferință interguvernamentală cu Moldova și Ucraina.

Și șefii principalelor instituții ale Uniunii Europene au salutat decizia de aprobare a cadrului de negociere pentru Ucraina și Moldova și au promis sprijin țărilor în calea lor către aderarea la UE. Mesaje au fost transmise de Charles Michel, Roberta Metsola și Ursula von der Leyen.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.