VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu către delegația Congresului american: R. Moldova contează pe sprijinul SUA pentru a-și reduce din dependența energetică

Republica Moldova contează pe sprijinul SUA pentru a-și reduce din dependența energetică prin dezvoltarea sectorului energiei regenerabile și pentru a-și ajuta cetățenii să facă față prețurilor mari la energie în iarna ce vine”.

O declarație în acest sens a fost făcută de președinta Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi cu câțiva membri ai Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, care se află în vizită de lucru la Chișinău.

Totodată, oficialii au discutat securitatea regională și relațiile moldo-americane.

Legislatorii americani au apreciat determinarea autorităților de la Chișinău de a accelera reformele și de a păși pe calea europeană. Șefa statului a subliniat că se pune accent pe reforma justiției și combaterea corupției. De asemenea, se mizează pe colaborarea strânsă cu Statele Unite pentru a-i aduce în fața legii pe cei care au fraudat bugetul țării, iar azi se ascund de justiția moldovenească pe teritoriul SUA”, se arată în comunicatul remis de Președinție.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.