VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu a participat la deschiderea lucrărilor celei de-a 77-a Adunări Generale a ONU

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat marți, 20 septembrie, împreună cu viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și cu colegii din Delegația Republicii Moldova, la deschiderea lucrărilor Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, care se desfășoară la New York.

Timp de două zile, șefa statului se va întâlni, în marja Adunării Generale ONU, cu partenerii noștri din toată lumea pentru a discuta cum răspundem, solidar, provocărilor economice și de securitate prim care trece astăzi planeta, cum asigurăm pacea, democrația și libertatea tuturor.

Tema Adunării Generale ONU din acest an este „Un moment decisiv: soluții transformaționale pentru provocări interconectate”. Miercuri, 21 septembrie, Președinta Maia Sandu va susține în plenul Adunării un discurs, în care va prezenta opinia Republicii Moldova la acest subiect.

Președinta Republicii Moldova s-a adresat luni, 19 septembrie, participanților la Summitul ONU „Transformarea Educației”, unde a vorbit într-un mesaj video despre eforturile de transformare a sistemului educațional făcute de Republica Moldova începând cu anul 2014, despre eforturile de a transforma condițiile profesorului precum și despre încadrarea în sistemul educațional național a copiilor refugiați din Ucraina.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.