VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MAI va consolida cooperărea pe domeniul traficului de ființe umane cu agențiile UE

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, Serghei Diaconu a avut o întrevedere cu Diane Schmitt, Coordonatorul UE Anti-trafic în cadrul căreia, oficialii au evidențiat importanța consolidării schimbului de informații între instituții în scopul luptei împotriva traficului de ființe umane care este unul delicat, și presupune o bună coordonare și colaborare între instituțiile de nivel național și internațional, pe toate palierele: prevenirea, protecția și asistența victimelor, combatere, monitorizarea și evaluarea fenomenului. 

Conform MAI, oficialii au examinat posibilitatea să fie creată, la nivelul UE, o imagine operațională comună pentru criminalitatea transnațională, cu o contribuție substanțială din partea Republicii Moldova. 

Discuțiile au vizat rezultatele celei de-a 3-a reuniuni a Centrului UE de sprijin pentru securitate internă și managementul frontierei, organizat la Chișinău la 20 octombrie, curent,  pe tematica prevenirii și combaterii TFU și migrației ilegale, unde Diane Schmitt a fost prezentă. Ministerul Afacerilor Interne depune eforturi pentru a elabora acele norme, care vor ajuta angajații MAI să fie mai vigilenți și să depisteze tentativele de trafic cu ființe umane, în special la frontiera cu Ucraina, la etapa incipientă, pentru a evita consecințe mai grave. Așa cum responsabilitatea MAI trebuie să fie pe măsura consecințelor acestui flagel al erei moderne”, precizează MAI.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.