VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai mulți șoferi, documentați după ce au propus mită polițiștilor de patrulare: Ce sancțiuni riscă

Mai mulți șoferi riscă amenzi usturătoare sau închisoare, după ce au propus mită polițiștilor de patrulare.

Un caz a avut loc pe bulevardul Dacia din capitală. Un tânăr de 22 de ani, care conducea o Honda a fost stopat de polițiști pentru depășirea limitei de viteză. De asemenea, fiind verificat prin sistemului aplicației E-data polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere. Pentru a nu fi sancționat, acesta a lăsat în interiorul automobilului de serviciu al angajaților mijloace bănești.

Un alt șofer de 39 de ani a propus polițiștilor mită pentru a nu fi documentat că a condus automobilul în stare de ebrietate. Acesta a fost stopat în apropierea comunei Băcioi din capitală.

Deși șoferii sunt avertizați despre consecințele coruperii polițiștilor, unii ignoră prevederile legale și continuă în mod abuziv să propună mijloace financiare în scopul ignorării de către oamenii legii a încălcărilor comise”, menționează oamenii legii.

De menționat că de la începutul lunii iunie au fost înregistrate 7 cazuri de denunțare a tentativelor de mituire a polițiștilor de patrulare de către șoferi.

În toate cazurile la fața locului inspectorii de patrulare au solicitat grupa operativă pentru fixarea probelor și documentarea cazurilor.

În privința șoferilor au fost inițiate cauze penale pentru corupere activă și riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și amendă de la 100 000 până la 200.000 de lei, pentru persoane fizice.

Inspectoratul General al Poliției reamintește că oferirea mitei unui angajat cu funcție publică constituie o infracțiune și se documentează penal.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.