VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai mulți agricultori vor avea acces la proiectul „Livada Moldovei”

Lista activităților eligibile în cadrul proiectului „Livada Moldovei” ar putea fi extinsă. La ședința de astăzi a Comisiei politică externă și integrare europeană a fost aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea modificării Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) și a Contractului de finanțare în vederea implementării Proiectului „Livada Moldovei”.

Astfel, criteriile de eligibilitate vor fi extinse de la sectorul horticol la întreg sectorul agroalimentar.

Acestea vor fi negociate și aprobate cu finanțatorul proiectului, Banca Europeană de Investiții. Respectiv, mai mulți agenți economici din domeniul agricol vor avea acces la finanțare pentru dezvoltarea afacerilor.

Implementarea Proiectului „Livada Moldovei” a început în anul 2016, iar contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și BEI are o valoare de 120 de milioane de euro.

Prin intermediul acestui proiect, agricultorii beneficiază de finanțare acordată la condiții mai accesibile: termen de creditare de până la zece ani, perioadă de grație de patru ani, dobândă atractivă și plafon financiar de până la 5 milioane de euro pentru un beneficiar. Potrivit autorităților, în ultimul timp, tot mai mulți agricultori sunt interesați de Proiectul „Livada Moldovei”. Astfel, suma anuală a debursărilor a ajuns la 24 de milioane de euro.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.