VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai multe dispozitive medicale, oferite gratuit de la 1 noiembrie pentru cetățenii cu diabet

Pacienții cu diabet vor avea acces gratuit la încă un model de test și lanțetă pentru determinarea glucozei în sânge. Acestea sunt incluse, începând cu 1 noiembrie, în lista dispozitivelor medicale compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM).

Potrivit Ministerului Sănătății, de la 1 noiembrie persoanele cu diabet vor alege în farmacii din 11 modele de teste și opt modele de lanțete.

De asemenea, pacienții vor putea beneficia gratuit de un model performant de pungă colectoare pentru stome intestinale și urinare.

Până acum, dispozitivul era compensat parțial, în proporție de 50%. Pentru compensarea integrală a modelului respectiv de pungă colectoare vor fi alocați circa 500 de mii de lei, bani prevăzuți în fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală. Decizia de a majora rata de compensare și numărul de dispozitive medicale compensate a fost luată de Consiliul pentru dispozitive medicale compensate cu scopul de a crește accesul persoanelor asigurate la produse farmaceutice acoperite de asigurarea medicală obligatorie”, precizează instituția.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.