VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai multă siguranță pe drumurile publice: Proiectul de lege privind gestionarea siguranței infrastructurii rutiere, avizat pozitiv

Gradul de siguranță a circulației pe drumurile publice va crește, iar gravitatea accidentelor rutiere va diminua. În acest sens, Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege privind gestionarea siguranței infrastructurii rutiere

Proiectul vine să armonizeze legislația națională din domeniu cu cea europeană și să stabilească mecanisme eficiente de gestionare a siguranței circulației pe drumurile publice.

În acest scop vor fi aplicate proceduri precum evaluarea de impact asupra siguranței rutiere, auditul în domeniul siguranței rutiere, inspecții și clasificarea siguranței rețelei. Astfel, pe tronsoanele rutiere cu o concentrație mare de accidente urmează a fi efectuate inspecții de siguranță rutieră specifică.

Implementarea legii va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere, atât pe infrastructurile rutiere noi proiectate, cât și pe cele existente, precum și la atingerea obiectivelor trasate în planurile și programele naționale.

Totodată, documentul va facilita accesarea programelor internaționale de finanțare sau de asistență tehnică pentru consolidarea sistemului de siguranță rutieră la nivel național.

La fel, proiectul va contribui la alinierea angajamentelor asumate în cadrul Reuniunii Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite privind siguranța rutieră, cu obiectivul de a preveni cel puțin 50% din decesele rutiere până în 2030.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.