VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai multă siguranță în Aeroportul Internațional Chișinău. Au fost instalate dispozitive care asigură accesul securizat

La intrarea în Aeroportul Internațional Chișinău au fost instalate dispozitivele care asigură accesul securizat în zona sterilă a aeroportului. Potrivit Poliției de Frontieră, măsura vine suplimentar la procedura de patrulare. Mecanismul este pe deplin operațional începând cu ziua de astăzi 31 iulie, ora 12:00.

Poliția îndeamnă călătorii să vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare.

În incinta aeroportului va fi divizat fluxul de persoane pe sensul de intrare și ieșire. Adițional va fi reorganizat spațiul de parcare în fața aeroportului, cu scop de fluidizare, ca și măsuri de limitare a accesului în aerogară pentru alte persoane decât călătorii. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Poliției de Frontieră susțin următoarele:

„Împreună cu celelalte instituții ale statului vom continua instituirea măsurilor suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual”

Numărul alarmelor false cu bombe a crescut în ultimele trei luni ale acestui an, doar de la începutul lunii iulie fiind înregistrate peste 126 de apeluri. În scopul descurajării fenomenului de anunțare a minării unor clădiri, Ministerul Afacerilor Interne a propus sporirea pedepsei cu închisoare și mărirea amenzilor pentru cei care anunță în fals amplasarea de bombe.

„Precizăm că vor fi instituite și alte măsuri suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual și prezentate public”, potrivit comunicatului de presă al Poliției de Frontieră.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.