VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MAI cere Poliției să intensifice măsurile de supraveghere și control pe drumuri: Avertizarea ministrei Ana Revenco

Ministerul Afacerilor Interne atenționează participanții la trafic că nu mai tolerează încălcări ale regulilor rutiere și a solicitat poliției naționale intensificarea măsurilor de supraveghere și control pe drumurile publice.

Măsurile au fost luate din cauza creșterii alarmante a numărului cazurilor de accidente rutiere grave pe drumurile publice cu pierderi de vieți omenești și traumatisme grave ale persoanelor implicate în aceste accidente

Este important pentru societatea noastră să avem drumuri sigure să putem merge pe jos, cu mașina sau cu bicicleta într-un mediu în care să nu fim pândiți de pericole, pe care acum le întâlnim la tot pasul. Îi atenționez pe șoferii inconștienți care urcă băuți la volan, se droghează, vorbesc la telefon, merg cu viteză, fără să le pese de cei din jur, că vor răspunde pentru încălcările pe care le fac în fața poliției naționale și a instanțelor de judecată. Nu ne mai putem permite să piară oameni pe drumurile noastre publice”, a declarat ministra Ana Revenco.

Totodată, MAI anunță că a elaborat un proiect de lege pentru modificarea unor acte normative, care prevăd înăsprirea sancțiunilor pentru principalele cauze ale accidentelor rutiere grave.

Acestea sunt: depășirea limitei de viteză, neacordarea priorității pietonilor și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. În prezent, proiectul este adoptat în prima lectură de către Parlament și a este propus spre examinare în lectura a doua a ședinței Parlamentului.

Totodată, MAI face apel la responsabilitate către instituțiile statului care au în atribuții menținerea în stare bună a drumurilor publice, prin marcarea corespunzătoare și iluminarea acestora, precum și la cele care au în responsabilitate eliberarea carnetelor de conducător auto și instruirea viitorilor șoferi.

Ministerul Afacerilor Interne adresează condoleanțe familiilor care și-au pierdut membri în accidente auto și atenționează participanți la trafic că nu vor fi tolerate încălcări. MAI face apel la aceștia să dea dovadă de responsabilitate în trafic, pentru a nu purta vina pentru pierderi de vieți omenești”, se mai arată în comunicatul remis.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.