VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maestrul Nicolae Botgros dezvăluie ce salariu și ce pensie primește de la stat

În cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei, maestrul Nicolae Botgros s-a arătat indignat de cetățenii care ies în stradă și solicită de la autorități să le achite integral facturile la gaze, energie electrică și căldură. Dirijorul a declarat că a muncit 45 de ani și are un salariu de 8 000 de lei. El a menționat că pe parcursul vieții a achitat milioane de lei impozite la stat, dar acest lucru nu însemnă că trebuie să iasă în stradă să ceară de la autorități să îi achite integral facturile pentru serviciile comunale.

„Noi am lucrat pentru stat, noi am dat statului, dacă noi socotim pe an 220 de spectacole, în 10 ani sunt 2.000 și ceva de spectacole, 2.000 și ceva de spectacole numai câte 1.000 de euro, de dolari, costa un spectacol de-al nostru – câți bani am adus noi statului? Am adus milioane. Din cele 3-4 milioane eu am tot dreptul acum să vin și să-i spun statului: „Dați-mi și mie ceva, plătiți-mi și mie facturile, eu am dreptul”. Aș vrea ca lumea să fie conștiincioasă, să vorbească lucruri firești. Eu sunt cutare, eu sunt Nicolae Botgros, uite ce am făcut eu pentru țara asta. Am numărat acum câte spectacole, ce am făcut eu, și nu numai asta, am făcut și altceva, dar n-am ieșit în stradă și nu o să ies niciodată, chiar dacă eu primesc un salariu foarte-foarte modest, salariul meu e de 8.000 de lei”, a spus Nicolae Botgros.

Întrebat de jurnalista Valentina Ursu dacă beneficiază de pensie, maestrul a declarat că primește pensie în valoare de 4.600 de lei.

„Pensia e 4.600 de lei, să o luăm mai cinstit. Mai bine mă duc și cânt la o nuntă, cânt la o petrecere, cânt la un eveniment și îmi scot banii, vin acasă și mănânc, am ce, îmi cumpăr de îmbrăcat, îmi cumpăr de ce am nevoie. Dar dacă nu ai nici meserie, nu ai făcut nimic la viața ta și nu faci nimic, sigur că ție o să-ți fie greu. Să strigi în gura mare îți vine mai ușor decât să te duci să muncești”, a declarat dirijorul Nicolae Botgros.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.