VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MAEIE condamnă ultimele atacuri asupra infrastructurii civile din Harkov

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE) condamnă războiul de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, precum și ultimele atacuri ale Federației Ruse asupra infrastructurii civile din Harkov. Autoritățile moldovene susțin că toți cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor, în conformitate cu dreptul internațional.

„În cele 200 de zile ale războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, mii de civili nevinovați au fost uciși.

Toți cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor, în conformitate cu dreptul internațional.

Populația civilă continuă să sufere mari pierderi în acest război, inclusiv ca urmare a atacurilor recente absolut nejustificate asupra infrastructurii civile din Harkov, care au lăsat fără electricitate mai multe regiuni din țara vecină.

Acest comportament barbar, în totală desconsiderare a vieții civililor, trebuie să înceteze imediat”, scrie în nota emisă de MAEIE.

Forțele ruse au lovit duminică seara infrastructura energetică din estul Ucrainei, întrerupând alimentarea cu energie electrică în mai multe orașe, au anunțat responsabili ucraineni.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia este responsabilă pentru întreruperile de curent care au afectat zone mari din estul Ucrainei şi a acuzat Moscova că atacă în mod deliberat infrastructura civilă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.