VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Franța și România vor semna un acord pentru creșterea volumului cerealelor exportate de Ucraina prin România

Franța și România vor semna un acord pentru creșterea volumului cerealelor exportate de Ucraina prin România. Documentul prevede dezvoltarea și eficientizarea porturilor Galați și Constanța, scrie Reuters.

Clement Beaune, ministrul francez al Transporturilor, a anunțat duminică faptul că guvernul de la Paris și cel de la București vor semna un acord prin care se urmărește majorarea volumului de cereale pe care Ucraina le exportă prin România. Beaune a precizat că înțelegerea va fi semnat luni, 12 septembrie, și că grânele vor ajunge în Europa și în țările în curs de dezvoltare, în special din regiunea Mării Mediterane. 

Potrivit Reuters, care a intrat în posesia unui draft al acordului, guvernul francez ar urma să sprijine un proiect de dezvoltare și creștere a eficienței portului Galați, de dotare a punctelor de frontieră din nordul României, precum și de creștere a capacității portului Constanța și a canalului Sulina. 

Președintele rus Vladimir Putin a amenințat săptămâna trecută că Rusia va limita transporturile de cereale ucrainene prin Marea Neagră și a comentat că oricum acestea nu ajung la țările în curs de dezvoltare care au nevoie de ele, ci se vând pe piața Uniunii Europene. Președintele rus nu a adus dovezi care să-i susțină afirmația.

Ministerul britanic al Apărării l-a contrazis pe Putin și a citat o statistică a ONU, potrivit căreia 30% din volumul exportat a ajuns în țări cu venituri mici și medii din Africa, Orientul Mijlociu și Asia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.