VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Luminița Odobescu: România va continua să ofere un sprijin puternic și multidimensional R. Moldova

Republica Moldova se bucură de sprijinul puternic, durabil și multidimensional al Bucureștiului. România este angajată deplin pentru consolidarea parteneriatului strategic bilateral și obținerea de progrese pe direcția integrării europene a R Moldova. Declarația a fost făcută de Ministrul afacerilor externe al României, Luminița Odobescu care a reafirmat sprijinul deplin al Bucureștiului pentru Chișinău.

Ministra Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu, a dat asigurări că România va sprijini în continuare Republica Moldova și va fi un partener apropiat în toate inițiativele menite să ajute la aprofundarea proceselor de reformă, la sporirea bunăstării şi prosperității cetățenilor, la consolidarea stabilității şi securității.

„L-am reasigurat pe domnul ministru de continuarea angajamentelor asumate în beneficiul direct al cetățenilor și a eforturilor substanțiale de durată pentru ca R. Moldova să rămână o prioritate pe agenda Uniunii Europene. Am reiterat importanta securizări viitorului european al R. Moldova prin acțiuni comune, și consolidarea și coordonarea eforturile Chișinăului și Bucureștiului astfel încât procesul de aderare să fie sustenabil și durabil. România va continua să sprijine ferm Chișinăul în tot acest proces”, a declarat ministra Luminița Odobescu în cadrul unei conferințe de presă susținută la București alături de ministrul de Externe al R. Moldova.

Oficialul român a declarat că Bucureștiul va oferi nu doar sprijin la nivel politic în parcursul european al R. Moldova, dar și sprijin tehnic între autoritățile competente din diverse domenii, în funcție de necesități.

De asemenea, sefa diplomației române a precizat că eforturile de reformă din țara noastră sunt vizibile și apreciate pe plan internațional.

Luminița Odobescu susține că autoritățile de la Chișinău au dovedit „curaj și voință politică” pentru realizarea reformelor în unele domenii esențiale integrării în Uniunea Europeană. Republica Moldova nu va fi niciodată singură, inclusiv la nivel european și internațional, a dat asigurări șefa diplomației române.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.