VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Locuri de frunte la campionatul european de Pentatlon

Sportivii din Republica Moldova au cucerit cinci medalii de aur și trei de argint la Campionatul european la Pentatlon Modern 2023, competiție ce a fost organizată, în premieră, în Republica Moldova. Toate cele cinci probe sportive din cadrul Pentatlonului, printre care călărie, cros și tir, au avut loc weekendul trecut pe teritoriul Capitalei, inclusiv la Arena Chișinău.

Potrivit Ministerului Educației, cea mai bună evoluție din lotul național a înregistrat-o Nicolae Omelianov, care a adus țării noastre patru distincții. Acesta a cucerit două medalii de aur la proba individual, iar în cea de dublu masculin, în pereche cu Oleg Guler, a mai intrat în posesia unei medalii de aur și a unei de argint.

În proba de ștafetă, Republica Moldova a mai cucerit alte două medalii de aur – la masculin, prin perechea Sergiu Rusin/Mihail Constantinov și la proba de ștafetă mixtă prin Olga și Sergiu Rotari.

Campionatul European Master la Pentatlon Modern a reunit peste 50 de sportivi din Moldova, Spania, Grecia, Turcia, Franța, Portugalia și Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.