VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Localitățile cu primari promovați de grupări criminale nu vor primi bani europeni, atenționează Maia Sandu

Președinta Maia Sandu vine cu un mesaj dur cu mai puțin de două luni înainte de alegerile locale. Șefa statului susține că satele și orașele, unde vor fi aleși reprezentanți ai grupărilor criminale, nu vor primi bani din proiecte și programe europene și din alte surse ale statului. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

„Depinde de cetățeni, să nu se lase manipulați și să înțeleagă că dacă vor ca satele și orașele în care locuiesc să se transforme în bine, e nevoie să aleagă primari europeni, care pot să aducă bani europeni și să construiască un nivel de trai ca în Europa. Banii europeni n-o să vină pentru reprezentanți ai grupărilor criminale. Grupările criminale care își promovează primari acum, oamenii trebuie să știe că pentru asemenea reprezentanți bani europeni n-o să vină și n-o să vină nici altfel de bani”, a declarat Maia Sandu. 

În același context, președintele Parlamentului, Igor Grosu, așteaptă ca instituțiile de anchetă ale statului să analizeze minuțios mișcările și reorganizările de pe scena politică în urma declarării în afara legii a Partidului ”Șor”.

”Aceste grupări criminale, care sunt reorganizate în tot felul de partide, încearcă tot felul de regrupări. Noi monitorizăm atent. Călcâiul lui Ahile este că ei nu pot juca pe regulile legii. Esența lor este să încalce legile și aici este rolul instituțiilor statului, CEC, MAI, SIS, Fisc, să monitorizeze și să descurajeze toate aceste acțiuni. Bandiții mizează pe inacțiunea noastră”, a declarat Igor Grosu în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.